Mία συνταγή δεν έχει ψυχή. Εσύ της δίνεις ψυχή. Ας δημιουργήσουμε μαζί.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΡΥΖΙ

Η μαμά μου μου έμαθε αυτή την συνταγή όταν έφυγα για να σπουδάσω στην Αθήνα και από τότε κάνω το καλύτερο σπυρωτό ρύζι. Ας ανακαλύψουμε τα μυστικά της. 

1) Το πιο σημαντικό βήμα για το βράσιμο του ρυζιού είναι οι αναλογίες! Πρέπει να βάλουμε 3 ποτήρια νερό για κάθε ένα ποτήρι ρυζιού.

2)Πρώτα αφήνουμε το νερό να βράσει και μετά προσθέτουμε το ρύζι.


3)Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά το ρύζι.


4) Το ρύζι είναι έτοιμο όταν έχει ρουφήξει όλα τα υγρά και δεν έχει μείνει νερό στην κατσαρόλα.


5) Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και καλύψτε την με μία πετσέτα και με το καπάκι και αφήστε το ρύζι να κάτσει για πέντε λεπτά. 


Το ρύζι είναι έτοιμο.

100 γραμμάρια ρύζι - 109 θερμίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου